НЕ МОРАТЕ ИЋИ У ПЕКАРУ: Направите ДОМАЋИ БУРЕК СА МЕСОМ (ВИДЕО)
НАПРАВИТЕ сами бурек са месом.
Како направити бурек са месом у домаћој радиности са богатим надевом, хрскавом кором и укусом који покреће сва чула? Пекарски бурек ни приближно овако добар као овај. Вреди направити, пробати и уживати у сваком залогају...
Бурек са месом - састојци:
500 г мл. меса
1/2 кг танких кора
соли, бибера
уља
200 мл воде
Бурек са месом - припрема:
Испржити ситно сецкан црни лук па додати млевено месо и пропржити. Посолити, побиберити... Тепсију 24 цм пречника добро подмазати уљем, па је прекрити кором.
Три коре згужвати као хармонику, па прекрити дно, мало поуљити и попрскати водом. Прекрити са друге три згужване коре. И њих поуљити и попрскати водом.
Тако и трећи ред, па убацити трећину меса, а затим идемо исто као први пут три реда кора, па месо коре... месо коре...
Прекрити кором и премазати уљем ушушкани бурек и пећи на 200 степени око 50 минута. Сјајан је, хрскав, пун фила, уживајте.
Препоручујемо
ИМАТЕ ПУДИНГ, ИМАТЕ ВИШЊЕ? Зашто не бисте направили колач за сладокусце (РЕЦЕПТ)
16. 03. 2023. у 09:00
НАПРАВИТЕ КЛУПКО ПОГАЧУ: Мекана и укусна, а брзо се спрема (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 15:00
ПУН ПОГОДАК: Мали, посни мафини хлебчићи са семенкама (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 18:00
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)