ШТО ДА КУПУЈЕТЕ? Направите сами чоколадне колачиће (ВИДЕО)

Новости онлине

12. 02. 2023. у 21:00

ГОТОВИ су за тили час.

ШТО ДА КУПУЈЕТЕ? Направите сами чоколадне колачиће (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Чоколадни колачићи - састојци:

1 јаје

140 гр брашна
90 гр маслаца
1 пуна кашика шећера у праху ( по рецепту  100 гр)
100 гр чоколадног цхипса ( комадићи сецкане чоколаде или чоколаде сузе)
50 гр. сувог грожђа чоколадног

Како се праве чоколадни колачићи:

Умутити маслац са шећером у праху додати ванилин шећер, јаје брашно и прашак за пециво. Додати  (чоколадни чипс) или сецкану чоколаду, затим чоколадно суво грожђе и сецкане орахе.

Све добро изједначити и направити куглице и ређати у послужавник .Ставити сат времена у замрзивач или целу ноћ у фрижидер.

Пећи на 180 степени Ц, око 15 мин.

Прави чоколадни залогај, уживајте..

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

НОВАК ЂОКОВИЋ ТАЈНО У УРГЕНТНОМ ЦЕНТРУ: Ово су резултати прегледа после ударца флашом у главу!