КРЕМАСТА ПИЛЕЋА ЧОРБА: По рецепту наших бака

Milena Tomasevic

11. 08. 2025. у 13:00

Припрема се лако, а одличног је укуса

КРЕМАСТА ПИЛЕЋА ЧОРБА: По рецепту наших бака

Foto:Novosti

Састојци:

  • 400 g пилетине (исечене на коцкице)
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 комадић ђумбира (величине ораха)
  • 1 шаргарепа

Маслиново уље

  • 3 шоље пилеће чорбе (готова супа или од коцке)
  • 3 шоље кључале воде
  • ½ шоље ситне тестенине 
  • 1 кашика брашна
  • 2 жуманца
  • 2 кашике лимуновог сока
  • Мало хладне воде
  • Со и бибер по укусу

Припрема 

Пропржите ситно сецкан лук, бели лук и рендани ђумбир на маслиновом уљу. Додајте коцкице пилетине и исецкану шаргарепу, кратко пропржите. Улијте 3 шоље пилеће чорбе и 3 шоље кључале воде, посолите и побиберите, па кувајте 15-20 минута. Додајте тестенину и кувајте још 5-7 минута. Размутите брашно са мало хладне воде и додајте у чорбу да се згусне. У посебној чинији помешајте жуманца са лимуновим соком и мало хладне воде, па постепено додајте мало вреле чорбе и враћајте све у лонац, мешајте на лаганој ватри (не кувајте). Пробајте и по потреби дотерајте укус.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).

07. 12. 2025. у 07:16

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Велика звезда не само да се одрекла руског држављанства, већ је откривено и - ово!