ЧОРБА ОД ЗЕЉА: Рецепт за укусно и лагано пролећно јело

Новости онлине

08. 05. 2024. у 08:00

Чорба од зеља је веома једноставна за припрему, зеље је изузетно корисна намирница која садржи бројне витамине и минерале.

ЧОРБА ОД ЗЕЉА: Рецепт за укусно и лагано пролећно јело

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 веза зеља 
  • 1 главице црног лука 
  • 2 чена белог лука 
  • 2 кашике брашна 
  • говеђе супе 1,5 л
  • 1 дл павлаке 
  • 1 кашика сирћета 
  • 0,5 дл уља 
  • вегета, бибер по укусу

Припрема:

Листове зеља опрати и исећи на резанце, црни лук исећи на коцке, а бели лук што ситније исецкати.

На мало уља пропржити црни и бели лук, а потом додати зеље, те и њега кратко пропржити како би омекшало. Посути брашном и промешати, па налити супом. Додати зачине по укусу и кувати на умереној температури, мешајући све време док се не добије одговарајућа густина.

У готову чорбу сипати павлаку и сирће, па промешати.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

НОВИ СНИМАК ИЗ АРЕНЕ: Ево шта се десило када су се у ходнику срели Нанели и Лазаревић (ВИДЕО)