СТРАЋАТЕЛА СУПА: Традиционални италијански оброк - Потребно је само неколико састојака, а чаробног је укуса
СУПА страћатела је традиционална италијанска супа. Позната је по томе што је изузетно лагана и укусна, у питању је бистри бујон, обично од пилетине или било ког поврћа.
Фото: Shutterstock
Састојци:
- 1 л пилећег бујона
- 2 јајета
- 3 кашике презли (може и гриз)
- 3 кашике ренданог пармезана
- 1 кашика маслиновог уља
- мало соли и бибера
- мало першуна
- мало млевене црвене паприке
Припрема:
Прокувајте супу од пилетине и зачините је по укусу.
У чинији умутите јаја и полако додајте презле или гриз. Када се све то сједини, убаците рендани пармезан, зачине и ситно сецкани першун па добро промешајте. Смеса би требала да буде као нека течна паста.
У кључалу супу постепено сипајте ову смесу од јаја и мешајте све док не дође до кључања. У почетку ће вам деловати као да је вода мутна али ће се разбистрити како се бујон буде загревао.
Када проври, искључите ринглу. При послуживању можете да украсите са прстохватом млевене црвене паприке.
(Ona)
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још
ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.
13. 12. 2025. у 15:33
Коментари (0)