ЉУТА КРЕМ СУПА: Љута, зачињена, ма фантастична!

Новости онлине

06. 03. 2024. у 12:00

Познато је да љута храна побољшава имунитет, а и топи килограме, зато не оклевајте да направите ову супу.

ЉУТА КРЕМ СУПА: Љута, зачињена, ма фантастична!

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 6 кромпира,
  • 4 главице лука,
  • 20 дкг сланине,
  • 2 кашике брашна,
  • 2 кашике уља, 
  • кашика сувог зачина,
  • 2 фефероне,
  • 4 кашике павлаке,
  • мало чилија,
  • бели лук,
  • пермезан,
  • со,
  • 4 кришчице црног хлеба.

Припрема:

Кромпир исеците на коцкице и скувајт и пропасирајте. Лук и сланину испеците, додајте брашно, воду, кромпир и зачине. Чорба треба да буде гушћа. Кувајте пар минута. Хлеб натрљате белим луком, исеците на коцке и пеците. Пре сервирања умешајте павлаку у чорбу, фефероне, чили, пермезан и коцкице прженог хлеба.

(Žena/blic)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ЗОРАН ВАНЕВ: Од Јужне пруге до Швице (ФОТО)