СУПА ОД ПАРЗИЛУКА И КРОМПИРА: Не само што је укусна, већ је права ризница витамина и влакана
Супа која ће одушевити ваша непца, брз и здрав оброк који ће вас окрепити
Састојци:
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- 3 велика празилука
- 3 кромпира
- 1,5 л бујона од поврц́а
- 1-2 ловорова листа
- 1/2 кашичице сушеног тимијана
- со и бибер по укусу
Припрема:
У шерпи на маслиновом уљу пропржите ситно сецкани црни и бели лук. Затим додајте исечен празилук, па пржите још пар минута. Сипајте бујон (помешајте коцку за супу са 1,5 л воде). Промешајте и додајте кромпир исечен на коцкице. Поклопите и кувајте 10-15 минута. Затим промешајте, па додајте зачине. Извадите 2-3 кутлаче супе са све поврћем и изблендирајте, па вратите у супу. Промешајте и служите.
Стварукуса
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)