ПРЕДЛОЗИ ЗА ВЕЧЕРУ: Брзи рецепти који се спремају за 15 минута, а одмах ће вас заситити

Novosti online

16. 11. 2023. у 18:30

УЖУРБАНИ дани често захтевају брза решења, а када је вечера у питању, желимо нешто што је не само укусно, већ и припремљено у трену.

ПРЕДЛОЗИ ЗА ВЕЧЕРУ: Брзи рецепти који се спремају за 15 минута, а одмах ће вас заситити

Foto: Jutjub/Printskrin

Представљамо вам пет једноставних и укусних вечера које се могу припремити за свега 15 минута. Ове рецепте одликује једноставност, али и богатство укуса који ће задовољити и најзахтевнија непца.

Фото: Free Images Pixabay

Пилетина са поврћем

Укусни пилећи филети употпуњени смрзнутим поврћем представљају праву посластицу која се припрема брзо и лако. Сочно месо и разнобојно поврће, зачињени са сољу, бибером и ориганом, чине ову вечеру неодољивом.

Састојци:

2 пилећа филета

2 шоље смрзнутог поврћа по избору
Со, бибер, оригано по укусу

Упутство:

На средње јакој ватри, пропржите пилеће филете са обе стране док не постану златно смеђи. Додајте смрзнуто поврће и наставите кување док поврће не омекша. Посолите, побиберите и додајте оригано пре послуживања.

Фото: Free Images Pixabay

Тестенина са песто сосом

За љубитеље италијанске кухиње, шпагети са песто сосом су избор који се спрема муњевитом брзином. Просто скувајте шпагете, помешајте их са пестом и поспите пармезаном - једноставно, а тако укусно.

Састојци:

250г шпагета

1/2 шоље песто соса
Пармезан по укусу

Упутство:

Скувајте шпагете према упутству на паковању. Помешајте скуване шпагете са песто сосом. Послужите са пармезаном.

Фото: Принтскрин Јутјуб

 

Туњевина сендвич са авокадом

Здрав и хранљив сендвич са туњевином и авокадом представља идеалан избор за вечеру која се спрема за трен ока. Једноставно помешајте састојке, ставите их између два парчета хлеба и вечера је спремна.

Састојци:

Конзерва туњевине

1 авокадо
Парадајз,
сецкани хлеб по жељи

Упутство:

Помешајте туњевину, авокадо и сецкани парадајз. Ставите смесу на хлеб по избору и направите сендвич.

 

Фото: Shutterstock

Рижото са поврћем:

За љубитеље рижота, ова верзија са поврћем је право решење. Лук, пиринач и поврће кувају се заједно у повртном бујону, стварајући укусан и кремаст рижото за само неколико минута.

Састојци:

1 шоља пиринча

2 шоље поврћа по избору (шаргарепа, грашак, кукуруз)
1 лук, сецкан
2 шоље повртног бујона

Упутство:

Пропржите лук на мало уља док не омекша. Додајте пиринач и поврће, па динстајте неколико минута. Додајте повртни бујон и кувајте док пиринач не упије течност. Све ове вечере су брзе, укусне и пружају добар баланс нутритивних вредност

Све ове вечере не само да су припремљене за рекордно време, већ и пружају савршен баланс нутритивних вредности.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ОД БЕОГРАДА ЗА САМО ДВА САТА: Одличне цене за прелепо летовалиште - ево и где се налази