ПРОТЕИНСКА САЛАТА: Оброк који се брзо спрема и идеалан је да се носи на посао!
САЛАТА у овој комбинацији садржи довољну количину хранљивих састојака да вам помогне да прегурате радни дан
ПРОТЕИНСКА САЛАТА - састојци:
75 г киное
1 велики парадајз
1 краставац
2 млада лука
100 г кукуруза шећерца
2 јајета
50 грама младог сира
маслиново уље
лимунов сок
со, бибер, свежи босиљак
мајонез и сенф (по укусу)
ПРОТЕИНСКА САЛАТА - припрема:
Скувајте пилетину. Када је месо скувано, оставите га да се охлади.
Закувајте воду за киноу - три пута више воде од количине киное (пре него што је ставите да се кува, исперите јој горчину под млазом топле воде). Када вода закува, убаците киноу, мало посолити и кувати 20-ак минута на лаганој ватри.
У другој посуди скувајте тврдо кувана јаја. Док се киноа и јаја кувају, оперите и исецкајте поврће и месо на коцкице и колутиће и стави све у једну велику чинију.
Киноу, када је кувана, оцедите и пребаците у велику посуду. Јаја очистити и исецкати на коцкице и исто убаци у чинију.
Преко свега додајте кукуруз и поспите сиром. Зачините по жељи и добро промешајте.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТУНА САЛАТА са тестенином: Лагани и укусан оброк који морате да пробате
23. 06. 2023. у 09:00
КАКО СЕ ПРАВИЛНО СПРЕМА КУПУС САЛАТА: Кључ је у редоследу састојака!
16. 06. 2023. у 10:00
ШАРЕНИ РАЖЊИЋИ: Брз и једноставан рецепт - Идеално предјело и додатак месу
15. 05. 2023. у 17:01
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени
ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.
19. 05. 2024. у 07:38
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (1)