ПРОТЕИНСКА САЛАТА: Оброк који се брзо спрема и идеалан је да се носи на посао!

Novosti online

03. 07. 2023. у 11:00

САЛАТА у овој комбинацији садржи довољну количину хранљивих састојака да вам помогне да прегурате радни дан

ПРОТЕИНСКА САЛАТА: Оброк који се брзо спрема и идеалан је да се носи на посао!

Foto: Shutterstock

ПРОТЕИНСКА САЛАТА - састојци: 

75 г киное

200 г пилећег куваног меса
1 велики парадајз
1 краставац
2 млада лука
100 г кукуруза шећерца
2 јајета
50 грама младог сира
маслиново уље
лимунов сок
со, бибер, свежи босиљак
мајонез и сенф (по укусу)

ПРОТЕИНСКА САЛАТА - припрема:

Скувајте пилетину. Када је месо скувано, оставите га да се охлади.

Закувајте воду за киноу - три пута више воде од количине киное (пре него што је ставите да се кува, исперите јој горчину под млазом топле воде). Када вода закува, убаците киноу, мало посолити и кувати 20-ак минута на лаганој ватри.

У другој посуди скувајте тврдо кувана јаја. Док се киноа и јаја кувају, оперите и исецкајте поврће и месо на коцкице и колутиће и стави све у једну велику чинију.

Киноу, када је кувана, оцедите и пребаците у велику посуду. Јаја очистити и исецкати на коцкице и исто убаци у чинију.

Преко свега додајте кукуруз и поспите сиром. Зачините по жељи и добро промешајте.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (1)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)