КАРФИОЛ ИЗ РЕРНЕ СА СИРОМ: Хрскав, ароматичан и невероватно укусан!
Одличан оброк
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 1 карфиол
- 2 јајета
- ½ кашичице белог лука у праху (или мало свежег, ситно сецканог)
- 1 кашичица млевене паприке
- ⅔ шоље презли
- ½ шоље ренданог сира (гауда, качкаваљ, пармезан – по укусу)
- со и бибер – по укусу
- уље – по потреби
Припрема:
Оперите карфиол, поделите га на цветиће и кратко прокувајте у сланој води 3–4 минута. Одмах оцедите и исперите хладном водом да задржи боју и чврстину.
У већој чинији помешајте презле, рендани сир, бели лук у праху, паприку, со и бибер. У другој посуди благо умутите јаја.
Сваку цветницу карфиола прво умочите у јаја, па уваљајте у смесу са сиром и презлама.
Плех обложите папиром за печење и лагано премажите уљем. Ређајте карфиол у једном слоју. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°C око 20 минута, док не постане златно-смеђи и хрскав.
Пријатно!
Препоручујемо
САЛАТА ОД ПИЛЕТИНЕ, ПАПРИКЕ, КРАСТАВЦА И ПЕЧУРАКА: Рецепт за оброк салату
11. 12. 2025. у 16:00
ЧОРБА ОД ПЕЧУРАКА СА РЕЗАНЦИМА: Одличан рецепт за посну чорбу
11. 12. 2025. у 15:19
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
"СТИГЛИ СРПСКИ ХУЛИГАНИ!" Аустријска полиција плаши грађане по улицама Граца због навијача Звезде
Штурм Грац и Црвена звезда играју утакмицу у Лиги Европе, а пред тај меч аустријска полиција је урадила нешто несвакидашње.
11. 12. 2025. у 16:15
Коментари (0)