РИБЉИ ЋЕВАПИ ЈОШ БОЉИ ОД КЛАСИЧНИХ: Смажу се за трен ока, правићете их стално
Сочни и сласни, а померају границе доброг укуса.
Foto: Shoutterstock
Састојци:
- 300 г филета ослића
- 25 г проса
- 50 мл воде
- на врх кашичице белог лука у праху
- на врх кашичице соли
- на врх кашичице бибера
- 1/2 везе першуна
- презле
- уље
Припрема:
Просо прелите са дупло већом количином воде. Након што проври, кувајте око 10 минута, на средњој температури , па склоните и оставите исто толико да набубри. Долијте још воде по потреби. Виљушком уситните филете рибе. Ставите их у блендер са зачинима, па додајте и прохлађено просо. Додајте презле, све док не добијете густу смесу. Обликујте ћевапе влажним рукама, па их пржите на врелом уљу, све док не порумене. Стављајте рибље ћевапе на убрус да се оцеде од вишка масноће.
(trpeza)
Препоручујемо
ПАПРИКАШ СА ОСЛИЋЕМ И КРОМПИРОМ: Овај ручак обожавају и они који не посте
14. 04. 2025. у 10:00
ОСЛИЋ ПЕЧЕН У РЕРНИ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт
05. 04. 2025. у 08:30
ГИРОС СА ПЕЧУРКАМА УМЕСТО МЕСА: Прави се лако, а осваја на први залогај
27. 03. 2025. у 14:30
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)