ОСЛИЋ ПЕЧЕН У РЕРНИ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт
Ослић печен у рерни је здрав, укусан и једноставан оброк који уз ароматичне зачине и сочан сос постаје право гастрономско уживање.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 5 комада ослића
- Со и бибер по укусу
- Мешавина зачина за рибу (по избору)
- 2 кашике биљног уља
- 1 велики црни лук
- 2 велика парадајза
За сос:
- 50 г растопљеног путера
- 2 чена белог лука (ситно сецкана или изгњечена)
- 1 кашичица куркуме
- 1 кашичица сушеног першуна
Припрема:
Ослић је једна од најцењенијих риба због своје благе ароме, сочне текстуре и лаке припреме. Овај рецепт доноси савршен спој једноставних зачина који наглашавају његов природни укус, док га сочни парадајз и лук обогаћују додатним слојевима сласти. Идеално јело за лагану вечеру или породични ручак, уз минималан труд и максималан ужитак.
Посолите очишћену рибу, поспите бибером и зачинима по укусу. Премажите је биљним уљем и оставите да одстоји 15–20 минута како би упила зачине. Лук исеците на колутове, а парадајз на кришке.
У мањој посуди растопите путер, додајте бели лук, куркуму и сушени першун. Добро промешајте и оставите са стране.
Загрејте рерну на 200°Ц. На плех обложен пек папиром (који сте претходно благо наквасили водом) поређајте колутове лука и кришке парадајза. Преко поврћа ставите ослић и прелијте припремљеним сосом од путера и зачина. Покријте плех алуминијумском фолијом и пеците у загрејаној рерни 30–35 минута. Након печења, пажљиво уклоните фолију и по жељи кратко запеците рибу још неколико минута како би добила благу хрскаву корицу. Послужите топло.
(stvarukusa)
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЈОВАНИН НОВИ ДЕЧКО: Спортиста, бизнисмен, син југословенског рекордера (ФОТО)
ВОДИТЕЉКА Јована Јеремић већ неко време ужива у љубави са боксером Милошем Стојановићем Тигром, сином југословенског кикбоксера Гидре који је поставио светски рекордер.
04. 12. 2025. у 12:31
Коментари (0)