УКУСАН И СОЧАН РУЧАК ЗА ПРАВИ ГУРМАНСКИ УЖИТАК: Карађорђева шницла

Јована Васић

12. 02. 2025. у 09:00

Карађорђева шницла је увек сигуран избор за ручак.

УКУСАН И СОЧАН РУЧАК ЗА ПРАВИ ГУРМАНСКИ УЖИТАК: Карађорђева шницла

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г свињског филеа
  • 150 г старог кајмака
  • 150 г сувог меса, врата или печенице
  • 3 јаја
  • презле
  • уље или маст
  • брашно
  • со и бибер

Припрема:

Одстраните жилице на филеу, па га исеците на шницле дебљине 4 цм. Истањите их кухињским чекићем. Посолите, побиберите по укусу, ставите суво месо и кајмак на средину шницли. Бочне стране додатно истањите и савијте ка средини, па уролајте шницле. Умотајте их провидном фолијом и ставите у фриз један сат. Уваљајте их у брашно, умућена јаја, па у презле. Затим поново у јаја и у презле. Пржите у дубоком уљу док не добију златну боју са свих страна.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).

07. 12. 2025. у 07:16

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Велика звезда не само да се одрекла руског држављанства, већ је откривено и - ово!