ПОСНЕ ЋУФТЕ ОД ПАСУЉА: Сочно јело које ће на Светог Николу да одушеви све за столом
Уз посне ћуфте од пасуља, нико неће приметити да нема меса на слави. Врло су укусне и идеалне за славску трпезу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 г пасуља из конзерве, опраног и оцеђеног
- 1 кашика уља
- 2 чена белог лука ситно исецкана
- 1 мали лук ситно исечен
- 1 кашика соја соса
- 50 г семена сунцокрета
- 60 г овса
- 1 кашичица парадајз пасте
- 1 кашичица сенфа
- 1-2 кашичице сушеног босиљка или мајчине душице
- 1 кашичица паприке у праху
- со и бибер по укусу
Припрема:
Како бисте направили посне ћуфте, исперите и оцедите пасуљ. Затим ставите у чинију и грубо изгњечите гњечилицом за кромпир или кашиком. Загрејте уље у тигању и пржите лук 2-3 минута. Затим додајте бели лук и динстајте још минут. Након тога додајте пасуљу у посуду.
У блендеру ситно самељите семенке сунцокрета, па додајте у чинију заједно са овсом, парадајз пастом, сенфом, зачинским биљем и паприком у праху. Све помешајте и зачините сољу и бибером по укусу. Затим од мешавине пасуља формирајте око 12 лоптица.
Загрејте преостало уље у великом тигању и пржите куглице пасуља док не постану хрскаве са свих страна. Сервирајте уз купус салату или са парадајз сосом, по жељи, или их поређајте на тацни.
(stvarukusa)
Препоручујемо

СРБИН ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ! Због Доналда Трампа остао без НБА лиге
МЛАДИ кошаркаш је пропустио огромну прилику.
15. 07. 2025. у 08:38

"ОН ЖЕЛИ ДА УЗМЕ СВЕ!" Путин обавестио Трампа да креће у велику офанзиву, дао му и рок
РУСКИ председник Владимир Путин обавестио је америчког председника Доналда Трампа да Москва намерава да појача војне операције на истоку Украјине у року од наредних 60 дана, објавио је портал Аксиос 14. јула, позивајући се на неименоване изворе упознате са телефонским разговором двојице лидера почетком месеца.
14. 07. 2025. у 10:04

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)