РЕЦЕПТ ЗА БОЛОЊЕЗЕ: Укус који сви добро познајемо
Болоњезе сос има врло специфичан укус, који се не заборавља. Ако дуго нисте припремали овај драгуљ италијанске кухиње, онда је право време да то учините и обрадујете укућане.
Састојци:
- 500 г млевеног меса (најбоље мешавина свињетине и говедине)
- 1 велика главица црног лука, ситно исецкана
- 2 шаргарепе, ситно исецкане
- 2 стабљике целера, ситно исецкане
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 400 г парадајза у конзерви (сецкани) или свежег парадајза, ољуштеног и исецканог
- 2 кашице парадајз пиреа
- 150 мл црног вина (опционо, може се заменити са додатним парадајзом или мало воде)
- 2 кашичице оригана
- мало сушеног босиљка
- 1 ловоров лист
- Со и бибер по укусу
Припрема:
У великом тигању или шерпи, загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте исецкани црни лук, шаргарепу и целер. Пржите док поврће не омекша и лук не постане стакласт. Додајте исецкани бели лук и пржите још минут док не почне да мирише.
Додајте млевено месо и пржите док не добије златно смеђу боју и не буде скувано, повремено мешајући. У мешавину додајте парадајз пире и сецкане комаде парадајза, а затим сипајте црно вино (ако користите). Добро промешајте.
Убаците оригано, босиљак, ловоров лист, со и бибер. Смањите ринглу и кувајте на лаганој ватри 45-60 минута, повремено мешајући. Ако умак постане превише густ, додајте мало воде. За кремастији укус, можете додати мало млека. Скувајте пасту и уживајте.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама
04. 11. 2024. у 15:00
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
ЕНДИЈУ МАРИЈУ ЛИЦЕ У МОДРИЦАМА, ОГЛАСИО СЕ: "Мука ми је од свега, ја сам људско биће! Молим вас - оставите ме на миру" (ВИДЕО)
"ЈА САМ људско биће! У реду? Престаните да ме јурите! Мука ми је шта сваког дана морам да носим на раменима. Молим вас, оставите ме на миру."
22. 01. 2025. у 14:15
Коментари (0)