ТУРСКА ПОСНА МУСАКА: Рецепт који се користи и кад није пост
Турска посна мусака је јело које сви почну да обожавају, чим га пробају! И они који месо једу готово уз сваки оброк истичу да је укус оваквог склопа поврћа и зачина невероватан, те да им није ни потребно.
Састојци:
- 1 кг тиквица
- 500 г патлиџана
- 1 главица лука
- 2 паприке
- 2 кромпира
- 500 мл парадајз пиреа
- со и бибер по укусу
- мало маслиновог уља
- струк мирођије
- струк першуна
Припрема:
Ољуштите тиквице и исеците их на кришке. Након тога продинстајте сваку од њих неколико минута у маслиновом уљу. У другој посуди продинстајте лук исецкан на ситно, патлиџан, паприке и кромпир. Додајте зачине и склоните с рингле.
У одговарајућу посуду за печење поређајте ред тиквица и одозго распоредите надев с патлиџаном. Понављајте поступак до утрошка материјала и завршите мусаку редом тиквица. Прелијте све парадајз пиреом и ставите у загрејану рерну.
Кад течност уври јело је готово. Тако припремљена мусака се сервира посута исецканом мирођијом и першуном, а по жељи можете да додате и нарендан посни качкаваљ.
Уколико је правите када није у току пост, можете је прелити киселим млеком, укус добије потпуно другу димензију!
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)