ГОВЕЂИ ГУЛАШ СА ДОМАЋИМ КНЕДЛАМА: Гурмански ужитак коме нећете одолети
Гулаш је одлична ствар ако вам је потребно јело за више дана.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кашике уља
- 2 велика црна лука, танко насецкана
- 1 кашика шећера
- 3 чена белог лука, врло ситно насецкана
- 1 кашика семена кима
- 6 кашика слатке паприке
- 1 кашичица љуте паприке
- 1 кашика сушеног оригана
- 1 кашичица ситно исецкане мајчине душице
- 1 ловоров лист
- 3 кашике парадајз пасте
- 2 кашике балзамико сирћета
- 900 мл пилећег бујона
- 1 кг говедине исечене на коцкице
- 1 кашичица соли
- 1/4 кашичице бибера
За кнедле:
- 470 г брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 180 мл млека
- 2 кашике растопљеног путера
Припрема:
За гулаш загрејте уље у тигању на јакој ватри. Додајте лук, поспите шећером и пржите, често мешајући, док лук не порумени и карамелизује се, око 20 минута. Додајте бели лук и семе кима и пржите још минут. Поспите слатком и зачињеном паприком и ставите да се премаже. Умешајте оригано, мајчину душицу и ловоров лист. Пржите још минут, док не замирише.
Умешајте парадајз пасту. Додајте сирће и бујон, па додајте говедину нарезану на коцкице и поспите сољу и бибером. Ставите целу мешавину да прокључа на јакој ватри, а затим смањите ватру и кувајте. Покријте и кувајте док се говедина не распадне, око 1 1/2 сат, повремено мешајући. Додајте још соли и бибера по укусу.
Да бисте припремили кнедле, помешајте брашно, прашак за пециво и со. Помешајте са млеком и отопљеним путером, лагано мешајући. Након што се гулаш скува убаците тесто за кнедле тако што ћете убацивати кашичице у чорбу која се крчка. Покријте и кувајте 15 минута. Када сте поклопили тигањ, не откривајте га док се кнедле кувају. После 15 минута тестирајте кнедле чачкалицом. Ако чачкалица буде чиста, кнедле су готове.
(stvarukusa)
Препоручујемо
ВЕЛИКИ СТРАХ ЗАВЛАДАО У ЕВРОПИ Зеленског упозоравају: "Ништа не потписуј"
ЕВРОПСКИ челници потајно саветују украјинског председника Володимира Зеленског да буде опрезан поводом напора Сједињених Држава да постигну мировни споразум са Русијом.
07. 12. 2025. у 08:38
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар
ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).
07. 12. 2025. у 07:16
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)