БРЗО, ЛАКО, А БОЉИ ОД ГРЧКОГ: Ако волите да једете пилећи гирос, онда обавезно испробајте овај рецепт
Ми вам доносимо фантастичан рецепт помоћу којег можете да направите оригинални пилећи гирос код куће и то баш лако и брзо.
Фото: Инстаграм принтсцреен/ тецакува
Није вам потребно кулинарско искуство како бисте успели да направите ово познато јело, а сигурни смо да ћете уживати у укусу.
Састојци:
- 1 кг белог меса
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице бибера
- 2 чена белог лука
- 1 кашичица оригана
- 1/2 лимуна
- 1/2 кашичице млевеног кумина
- 1/2 шоље грчког јогурта
- 2 кашике маслиновог уља
Припрема:
Исеците месо на тање шницле, па ставите у неку посуду. Сипајте сок од лимуна, маслиново уље, јогурт, млевени бели лук, со, бибер, оригано и кумин. Све добро промешајте.
У тигањ ставите кромпир са љуском који сте добро опрали. У њега ставите штапић за ражњић, па преко поређајте месо и прелијте остатком маринаде.
Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 25-30 минута. Повремено отворите рерну и прелијте гирос течношћу из тигања.
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
ВЕЛИКИ СТРАХ ЗАВЛАДАО У ЕВРОПИ Зеленског упозоравају: "Ништа не потписуј"
ЕВРОПСКИ челници потајно саветују украјинског председника Володимира Зеленског да буде опрезан поводом напора Сједињених Држава да постигну мировни споразум са Русијом.
07. 12. 2025. у 08:38
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар
ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).
07. 12. 2025. у 07:16
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)