САВРШЕН СПОЈ СЛАНОГ И СЛАТКАСТОГ: "Мрвљени" бругери, свима ће се чинити да су као из ресторана!
МРВЉЕНИ бургери се лако праве, а имају одличну равнотежу сланог и слаткастог укуса. Ево како да направите мрвљене бургере!
Фото Shutterstock
Тиме што се месо "мрви" подстиче се боља карамелизација и хрскавост ивица. Мрвљени бургер је савршен, јер ако пустите да месо одстоји пар минута, упиће све састојке у себе.
Састојци:
* 250 г млевеног меса
* 4 кришке сира на листиће
* 2 лепиње за хамбургере са сусамом
* 2 кисела краставца, насечена
За маринаду:
* 2 кашике мајонеза
* 1 кашика сенфа
* 1 лук шалот, врло ситно сецкан
* прстохват шећера
* прстохват белог лука у праху
* 1 краставчић, врло ситно исечен, плус мало сока киселог краставца
Рецепт за мрвљене бургере:
Корак 1:
Направите сос:
Да бисте направили сос за мрвљене бургере, помешајте све састојке осим сока од киселог краставца. Затим додајте довољно сланог раствора да разблажите сос (али не толико да постане течан). Пробајте и додајте још соли или шећера по укусу.
Корак 2:
Загрејте тигањ:
Ставите тигањ на средњу ватру и сачекајте да се загреје. У међувремену поделите млевено месо на четири једнаке лоптице. Лагано спљоштите куглице да од њих направите дебеле плошке.
Корак 3:
Спљоштите месо у пљескавице:
Ставите плошке у тигањ, размакните што је више могуће. Користите два тигања или радите у серијама ако је потребно. Металном лопатицом и оклагијом (или металном пресом, ако је имате), разбијте плошке у танке бургере, снажно притискајући и чинећи их што тањим.
Посолите и побиберите и пеците два минута, притискајући бургере назад ако почну да се дижу у средини.
Корак 4:
Ставите сир:
Користите металну лопатицу да подигнете бургере са тигања и окрените их, зачините са мало соли и бибера, а затим на сваку положите кришку сира. Пеците још два минута, а затим их склоните са тигања и оставите са стране.
Корак 5:
Убаците сос:
Премажите обе исечене лепиње сосом, а затим на сваку подлогу ставите по две пљескавице, страном са сиром нагоре. Одозго ставите нарезани кисели краставац, ставите поклопац од лепиње и умотајте пљескавице у фолију. Оставите неколико минута, а затим их одмотајте и сервирајте. Уживајте у мрвљеним хамбургерима!
(StvarUkusa/Mondo)
Препоручујемо
СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО, А ТАКО СУ УКУСНЕ: Француске крофне без квасца (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 19:30
ПИЛЕЋЕ РОЛНИЦЕ СА ДВЕ ВРСТЕ СИРА: Савршена идеја за врхунски ручак (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 17:30
"ТА КУЋА ЈЕ СТВАРНО УКЛЕТА" Мајци и оцу пререзао гркљан, па себи исекао вене: Нови детаљи породичне трагедије у Чачку
ПРВИ резултати истраге трагедије која је откривена у суботу ујутру у породичној кући у близини „Слободине“ раскрснице у Чачку, говоре да је Владимир Чарапић (47) ножем преклао врат својој мајци Мили (72), а потом и свом оцу Неђу (79). Затим је себи истим сечивом нанео више убода по грудима и стомаку, а на крају је пререзао вене леве руке и тако на смрт искрварио.
07. 12. 2025. у 13:36
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)