ПУТЕРАСТИ, А ХРСКАВИХ ИВИЦА: Пржени шампињони са луком

Novosti online

13. 01. 2024. у 20:00

ПРЖЕНИ шампињони са црвеним и белим луком су ароматични и путерасти кад их загризете.

ПУТЕРАСТИ, А ХРСКАВИХ ИВИЦА: Пржени шампињони са луком

Фото Shutterstock

Лук, путер, мајчина душица, све се то сједињује у јединствени укус ових шампињона, које можете да једете уз брускете или по жељи.

Потребно:

* 4 кашике путера

* 1 кашика маслиновог уља
* 1/2 црног лука, исецканог
* 500 г шампињона
* 2 супене кашике сувог белог вина
* 1 кашичица свежих листова исецкане мајчине душице
* 2 кашике сецканог свежег першуна
* 4 чена белог лука, млевеног
* Со и бибер по укусу

Рецепт за пржене шампињоне с луком:

 Корак 1:

Издинстајте црвени лук и шампињоне:

Прженешампињоне с луком почните да правите тако што ћете да загрејте путер и уље у великом тигању на средње јакој ватри. Динстајте црни лук док не омекша (око 3 минута). Додајте шампињоне и динстајте око 4-5 минута док не постану златни и хрскави по ивицама.

 Корак 2:

Додајте вино и бели лук:

Сипајте вино и пржите 2 минута, док не испари. Додајте мајчину душицу, 1 кашику першуна и бели лук. Пржите још 30 секунди, док не замирише. Зачините обилно сољу и бибером (по вашем укусу). Поспите преосталим першуном и послужите топло. Уживајте у прженим шампињонима са луком!

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана