ЛАГАН И ЈЕФТИН ОБРОК СА ГРАШКОМ И ШАРГАРЕПОМ: Рецепт за динстани пиринач с поврћем

Novosti online

10. 01. 2024. у 14:00

САЗНАЈТЕ начин припреме динстаног пиринча с поврћем! Динстани пиринач с поврћем је лагано и укусно јело од пиринча, поврћа и ароматичних зачина. Одлично решење за брзи ручак или вечеру.

ЛАГАН И ЈЕФТИН ОБРОК СА ГРАШКОМ И ШАРГАРЕПОМ: Рецепт за динстани пиринач с поврћем

Фото Shutterstock

Динстани пиринач са поврћем одличан је избор за брзи и лагани оброк, а поврће може да варира по вашој жељи. Испробајте и шарени медитерански пиринач, можда ће вам се допасти. Динстани пиринач са поврћем у овој варијанти прави се са шаргарепом, грашком и луком.

Потребно:

* 2 супене кашике уља

* 1 исецкани црвени лук
* 1 шаргарепа исечена на коцкице
* 250 г смрзнутог грашка
* 500 г пиринча
* 500 г повртног бујона
* 1 кафена кашичица кумина
* 1 кафена кашичица алеве паприке
* соли и бибера по укусу

Рецепт за динстани пиринач с поврћем:

 Корак 1

На пропрженом луку динстајте поврће:

За динстани пиринач с поврћем загрејте уље у великој шерпи и пржите лук док не порумени. Додајте поврће и кувајте неколико минута. Додајте пиринач, зачине и супу у лонац.

 Корак 2

Кувајте док течност не испари:

Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте док се пиринач не скува и течност не упије. Размутите пиринач виљушком и послужите врућ. Уживајте у динстаном пиринчу са поврћем!

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

САМО НА 2 САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана