ИМАЈУ УКУС КАО ДА СУ НАПРАВЉЕНЕ У ГРЧКОЈ: Гирос тортиље са цацики сосом, спремају се за 20 минута
ГИРОС тортиље са цацики сосом подсећају на одмор, а због састојака су изузетно сочне. Брз оброк уз гирос тортиље са цацики сосом омамиће вас својим укусом, а због цацики соса освежиће непца.
Тортиље су одличан избор за једноставне оброке, па можете да испробате и јело од тортиље са спанаћем и маслинама. Гирос тортиље са цацики сосом уз први залогај пробудиће вам осећај са одмора. Гирос тортиље са цацики сосом се лако праве, само испратите ове кораке!
Потребно:
* 4 тортиље, загрејане
* 2 шоље исецкане печене пилетине
* 3 чена белог лука, млевена
* 1/2 кашичица сушеног оригана
* 1/3 шоље пилећег бујона са ниским садржајем натријума
* 3/4 шоље сецканог парадајза
* 1/2 шоље сецканог краставца
* 3 кашике млевеног црвеног лука
* 1 кашика сецканог свежег першуна
* 1 1/2 кашичице црвеног винског сирћета
* Прстохват соли и бибера
* 1/2 шоље фино измрвљеног фета сира
* 1/2 шоље припремљеног цацики соса
* кришке лимуна (опционо)
Рецепт за гирос тортиље са цацики сосом:
Загрејте тортиље за гирос. Загрејте половину уља у великом тигању постављеном на средњој ватри. Пеците пилетину, бели лук и оригано око 1 минут или док не замирише.
Додајте бујон, доведите до кључања и смањите топлоту на средње ниску. Кувајте, повремено мешајући, око 3 минута или док не испари течност и док се пилетина не загреје.
У међувремену помешајте парадајз, краставац, црни лук, преостало маслиново уље, першун, сирће, со и бибер. Додајте пилетину у средину сваке тортиље, остављајући мали руб на оба краја тортиље празан. Прелијте мешавином парадајза, фетом и цацики сосом. Преклопите дно тортиље преко фила, а затим преклопите са стране и чврсто уролајте.
Послужите са кришкама лимуна. Додајте црне маслине без коштица, по жељи.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОД НЕКОЛИКО НАМИРНИЦА НАПРАВИТЕ ОДЛИЧНО ЈЕЛО: Ослић у сосу од лимуна
25. 12. 2023. у 10:00
ОВА БРЗА ПОСЛАСТИЦА СЕ ПРАВИ И СЛУЖИ - У ЧАШИ: Тирамису готов за минут
24. 12. 2023. у 07:00
БЕСПЛАТАН ПАДЕЛ НА ЧУБУРЦУ! ФОНДАЦИЈА МОЗЗАРТ ОТВАРА ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН У ЧУВЕНОМ ПАРКУ
ЧУБУРСКИ парк од понедељка ће бити богатији за још један спортско-рекреативни садржај – падел терен!
11. 05. 2024. у 16:00
8, 11 или 12 дана авионом на АФРИЧКОМ МЕДИТЕРАНУ већ од 380 €. Откријте!
МЕСТО где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а Средоземно море позива на потпуно опуштање.
13. 05. 2024. у 11:46
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)