СА СОЧНИМ БЕЛИМ МЕСОМ У СОСУ ОД ПАВЛАКЕ И СИРА: Алфредо паста - једна од најомиљенијих
АЛФРЕДО паста је један од најпопуларнијих начина припреме тестенине, а сви је воле због комбинације састојака.
Шпагете се уваљају у кремасти сос од неутралне павлаке и сира, а преко иде сочно бело месо. Припрема ове пасте је врло једноставна, а одличан је предлог како за ручак, тако и за вечеру.
Потребно:
* 2 пилећа филеа
* 1 чен белог лука
* 30 г путера
* 250 мл неутралне павлаке
* 1 кашика скроба
* 100 г тврдог сира
* 250 г шпагета
* зачини по укусу
Рецепт за алфредо пасту са белим месом:
Бело месо покријите, па излупајте тучком за месо. Можете и да пресечете месо на пола.
Затим прелијте уљем, посолите, побиберите и поспите зачинском паприком. Испржите месо у тигању и исеците на траке или по жељи. У другом тигању загрејте мало уља, па пропржите ситно сецкан црни лук и додајте путер, као и млевени бели лук. Промешајте, па додајте скроб и павлаку за кување. Зачините по жељи и све лепо промешајте, па крчајте док се сос мало не згусне. Додајте шпагете које сте претходно скували и процедили, као и једну кутлачу воде у којој су се кувале. Промешајте, па поспите рендани сир и оп промешајте. Додајте сецкано месо. Алфредо паста је спремна.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОДЛИЧАН КАО ЛАГАН А ХРАНЉИВ ОБРОК: Потаж од поврћа и кикирикија
05. 12. 2023. у 10:14
НАПРАВИТЕ - МЕКО МЕСО УКРЧКАНО У ДВЕ ВРСТЕ ВИНА: Свињска џигерица у сосу са печуркама
05. 12. 2023. у 12:00
ПРОСТО ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Посна пица са туњевином, шампињонима и качкаваљем
04. 12. 2023. у 07:00
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
РУЧАК ВУЧИЋА И СИЈА У СЛИКАМА: "Ово је ваша кућа"
ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић приредио је свечани ручак у част председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга и његове супруге професорке Пенг.
08. 05. 2024. у 18:49
ТРАГИЧНА СМРТ НАЈДЕБЉЕГ ЧОВЕКА: Умрла му мама и кренуо је да се гоји, вага показивала 200, па 300 кг и ту није стао
ТУЖНА прича најгојазнијег човека Британије, кога је тешка судбина навела да пронађе утеху у храни и тако сконча свој живот.
08. 05. 2024. у 19:06 >> 19:29
Коментари (0)