ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних

Novosti online

11. 12. 2023. у 10:00

БОГАТИ надев од пилећих прса и качкаваља осваја на први залогај. Прсте да полижете.

ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних

Фото Shutterstock

Још су укуснији од оних класичних.

Потребно је:

* 500 г млевеног меса
* со
* бибер
* 1 кашичица сувог зачина
* пола кашичице прашка за пециво
* першун

Пуњење:

* 100 г пилећих прса

* 100 г качкаваља
* 100 мл уља

Припрема:

Нарендајте качкаваљ и пилећа прса, а першун ситно исецкајте. Затим измешајте добро све.

Помешајте млевено месо, со, зачин, прашак за пециво и бибер. Сједините све добро.

Направите мало веће лоптице, па сваку растањите и нанесите по кашику пуњења од качкаваља, першуна и пилећих прса. Онда умотајте у облик ћевапа и пржите на врелом уљу. Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СНИМАК! Ево како је Новак Ђоковић погођен флашом у главу (ВИДЕО)