10 НАЈБРЖИХ ПОСНИХ РЕЦЕПАТА: За ручак, праве се за 15 минута и сити сте цео дан

Novosti online

29. 11. 2023. у 13:53

Дилема шта да кувају за време поста, ево 10 брзих рецепата.

10 НАЈБРЖИХ ПОСНИХ РЕЦЕПАТА: За ручак, праве се за 15 минута и сити сте цео дан

Фото Pixabay free images

Салата од киное и поврћа:

Састојци: кувана киноа, парадајз, краставац, црвена паприка, црни лук, маслиново уље, со, бибер, свеже зачинско биље по жељи.

Припрема: Помешајте све састојке у великој чинији, зачините маслиновим уљем, сољу, бибером и поспите сецканим свежим зачинским биљем.

* * * * * * * *

Паста са пестом од авокада:

Састојци: интегрална тестенина, авокадо, бели лук, свеже першуново лишће, лимунов сок, со, бибер.

Припрема: Скувајте тестенину према упутствима. У блендеру измиксајте авокадо, бели лук, першун, лимунов сок, со и бибер. Помешајте сос са скуваном тестенином.

* * * * * * * *

Туњевина са црвеним пасуљем:

Састојци: конзерва туњевине, конзерва црвеног пасуља, црни лук, парадајз, маслиново уље, со, бибер, оригано.

Припрема: Исцедите туњевину и црвени пасуљ. Додајте ситно сецкани црни лук и парадајз. Зачините маслиновим уљем, сољу, бибером и ориганом.

* * * * * * * *

Киноа и поврће у воку:

Састојци: кувана киноа, броколи, шаргарепа, грашак, црвена паприка, соја сос, ђумбир, бели лук.

Припрема: Поврће исецкајте на ситне комаде. На врелом wоку пропржите поврће, додајте кувану киноу, соја сос, ђумбир и бели лук. Све брзо промешајте.

* * * * * * * *

Авокадо сендвич са хумусом:

Састојци: интегралне кришке хлеба, авокадо, хумус, парадајз, клице, со, бибер.

Припрема: Намазати хумус на кришке хлеба, додати авокадо и клице, зачинити сољу и бибером, може преко и нека салата.

* * * * * * * *

Пиринач салата с поврћем:

Састојци: пиринач, краставац, чери парадајз, црни лук, маслиново уље, лимунов сок, свеже зачинско биље, со, бибер.

Припрема: Скувајте посебно пиринач. Помешајте с исецканим поврћем, зачините маслиновим уљем, лимуновим соком, зачинским биљем, сољу и бибером.

* * * * * * * *

Батат кромпир са тиквицама

Састојци: 2 средње велика батата, 2 тиквице, 2 кашике маслиновог уља, 2 чена белог лука, ситно исецкана, 1 кашичица оригана, Со и бибер по укусу, Свеже сецкани першун за посипање (опционо)

Припрема: Оперите и огулите батате. Исеците их на колутове дебљине око 1 цм. Оперите тиквице и исецкајте их на колутове. У великој тигању, загријте мало воде на средње јакој ватри. Додајте ситно исецкан бели лук у тигањ и пржите га на води неколико секунди док не замирише. Додајте колутове батата у тигањ и пржите их око 5-7 минута док не постану мекани и благо златно смеђи. Додајте колутове тиквица у тигањ заједно са ориганом, сољу и бибером. Наставите кувати још 5-7 минута док тиквице не омекшају, а батат постане сочан и укусан.

* * * * * * * *

Посни пире кромпир са прокељом

Састојци: 500 г кромпира, ољуштеног и исеченог на колутове, 300 г прокеља, очишћеног и преполовљеног, 1 главица црног лука, ситно сецкана, 2 чена белог лука, ситно сецкана, 2 кашике маслиновог уља, Со и бибер по укусу, Свеже зачинско биље по жељи (нпр. першун или мирођија)

Припрема: Ставите кромпир у већи лонац и прелијте га водом. Додајте прстохват соли. Кувајте кромпир док не омекша, што траје отприлике 15-20 минута. У другом лонцу, прокувајте прокељ у сланој води 3-5 минута. Оцедите прокељ и оставите са стране. Додајте ситно сецкани црни и бели лук, и пржите га на води док док не постану стакласти. Када је кромпир скуван, оцедите га и ставите га назад у лонац. Додајте црни и бели лук. Користећи гњечару за кромпир или виљушку, гњечите кромпир док не добијете пире. Додајте кувани прокељ у пире и промешајте док се све добро сједини. Додајте со и бибер по укусу. Ако желите кремастији пире, додајте мало маслиновог уља или биљног млека. Послужите топло, посуто свежим зачинским биљем по жељи.

* * * * * * * *

Посни подварак

Састојци: 1 главица киселог купуса, 2 шаргарепе, исецкане на колутове, 2 кромпира, исецкана на колутове, 1 веза празилука, ситно сецканог, 2 црвене паприке, исецкане на траке, 3 чена белог лука, ситно сецкана, 2 ловорова листа, 1 кашичица сувог биљног зачина, Со и бибер по укусу, 2 кашике маслиновог уља

Припрема: Купус добро исперите под хладном водом. Ако је превише кисео, можете га потопити у млаку воду на неколико сати. Затим, исеците купус на танке траке. У великом лонцу, пропржите на води сецкани празилук и бели лук на док не постану стакласти. Додајте кисели купус у лонац и промешајте са празилуком и белим луком. Додајте шаргарепу, кромпир, црвену паприку, ловоров лист и суви биљни зачин. Промешајте све састојке. Прелијте са довољно воде да прекрије поврће, али не превише. Кувајте на средње јакој ватри док поврће не омекша, а течност се редукује. То ће трајати отприлике 30-40 минута. Посолите и побиберите по укусу. Ако је потребно, додајте још биљног зачина. Када је поврће мекано, а течност смањена, склоните лонац са ватре.

* * * * * * * *

Посна боранија на карију

Састојци: 500 г свеже бораније, очишћене и исецкане на мање комаде, 1 црни лук, ситно сецкан, 2 парадајза, исецкана, 2 кромпира, исецкана на колутове, 2 шоље куваног црвеног пасуља (из конзерве или скуваног), 2 кашике маслиновог уља, 3 чена белог лука, ситно сецкана, 1 кашика карија у праху, 1 кашичица млевене куркуме, Со и бибер по укусу, Свеже сецкани першун за посипање (опционо)

Припрема: Додајте црни лук и бели лук, пржите их на води док не постану стакласти.

Додајте исецкану боранију, кромпир, парадајз и кувани пасуљ у шерпу. Промешајте све састојке. Додајте кари у праху, куркуму, со и бибер. Наставите динстати поврће неколико минута како би упило зачине. Додајте довољно воде да прекрије састојке и пустите да чорба проври. Смањите температуру и оставите да крчка док поврће не омекша, што траје око 20-25 минута. Проверите укус и прилагодите зачине по потреби.

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини

ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини

УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.

04. 05. 2024. у 20:06

Коментари (0)

ИСПОВЕСТ РОДИТЕЉА УБИЈЕНЕ АНГЕЛИНЕ АЋИМОВИЋ: Годину дана од масакра у Рибникару (ВИДЕО)