5 ИДЕЈА ЗА 5 БРЗИХ ОБРОКА ОД ПОНЕДЕЉКА ДО ПЕТКА: Кад дођете с посла и распремите се - ручак већ готов

Novosti online

30. 10. 2023. у 12:50

ИДЕЈА за ручак је скоро пола спремљеног оброка, а ми вам овог понедељка доносимо чак 5 идеја за сваки дан радне недеље.

5 ИДЕЈА ЗА 5 БРЗИХ ОБРОКА ОД ПОНЕДЕЉКА ДО ПЕТКА: Кад дођете с посла и распремите се - ручак већ готов

Фото: Free Images Pixabay

 У случају да постите, среда и петак су рецепти који се придржавају правила поста.

Фото: Free Images Pixabay

Понедељак - Шпагети у белом сосу

Потребно:

Паковање шпагета

300 грама сланинице
1 павлака за кување
3 чена белог лука

Припрема:

Скувајте шапагете, а у тигању пропржите ситно сецкану сланину и додајте 3 чена белог лука. Додајте павлаку за кување, па промешајте све. Сос додајте у скуване и процеђене шпагете и послужите топло.

 

Фото: Free Images Pixabay

Уторак - Потаж

Потребно:

1 главица црног лука

1 шаргарепа
2 кромпира
1 тиквица
млеко
со и бибер
мирођија

Припрема:

У шерпи продинстајте мало црног лука, а потом додајте очишћену и исецкану шаргарепу и кромпир и тиквице. Налијте воду и да поврће огрезне па скувајте. Измиксајте све штапним миксером и додајте млеко, толико да постигнете одговарајућу густину потажа. Додајте свежу мирођију и пустите да прокључа чорба. Послужите уз киселу павлаку.

 

Фото: Free Images Pixabay

Среда - Скуша на "жару"

Потребно је:

4 скуше

со и бибер
1 лимун
500 грама кромпира
1 главица црног лука
Уље, сирће

Припрема:

Скуши исеците главу и одстраните кичму тако да добијете један велики рибљи филе. Посолите са сваке стране па пржите рибу на загрејаном тигању, на мало уља док се не ухвати златна корица. Док пржите рибу, скувајте кромпир. Куван кромпир зачините и додајте му главицу црног лука. Послужите кромпир салату заједно са реш печеном скушом. Декоришите лимуном.

 

Четвртак - Пица макарони

Потребно:

Паковање макарона

200 грама изрендане шунке
4 рендана корнишона
100 грама тврђег сира
1,5 чаше киселе павлаке
качкаваљ
со и оригано
мало сланине
мало кечапа

Припрема:

Макароне скувајте па измешајте са ренданим качкаваљем, шунком, сланином, тврдим сиром, павлаком и зачинима. Све запећи у рерни загрејаној на 200 степени Целзијуса.

Фото: Shutterstock

Петак - Рижото са поврћем

Потребно:

200 г кукуруза шећерца,

200 г пиринча,

200 г грашка,

1 главица лука,

2 шаргарепе,

сусам по жељи,

уље,

со, бибер, першун.

Припрема:

У дубљу шерпу издинстајте лук и шаргарепу које сте нарендали а затим додајте остало поврће. Посолите и ставите мало бибера а онда налијте воде (око 1,5л) и пустите да се поврће скува. Пиринач добро оперите и додајте га скоро куваном поврћу. Пустите да све ври 5 минута, а онда поклопите шерпу и склоните је са рингле. Додајте препечени сусам.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ВЕЋ ОД 380 ЕВРА: Ево како да посетите ову егзотичну дестинацију за мало пара и то на 8, 11 или 12 дана авионом