ОВАКО ФРАНЦУЗИ СПРЕМАЈУ ПИЛЕЋЕ МЕСО: Сочан, зачињен и веома укусан оброк који се спрема брзо
ПИЛЕТИНА Маренго порекло вуче из Француске.
Пилеће бело месо најзахвалнији је комад меса за припрему ручка јер га сви воле а брзо се спрема. Данас вам доносимо рецеп за веома укусан оброк, чији је рецепт оригинално француски, а за нас га је прилагодио кувар Раша Влачић.
Потребно је:
300г пилећег филеа
50г шампињона
2 чена белог лука
1 паприка
1 шарадајз
Прстохват соли
Чаша парадајз сок
½ чаше белог вина
Кашика меда
Першун
Припрема:
Пилећи филе растањити на два дела. У загрејани тигањ ставити пилетину да се пржи. Бели и црни лук, паприку и парадајз исецкати на коцкице, шампињоне на четвртине. У истом тигању у ком се пржила пилетина убацити поврће. Налити парадајз соком и белим вином. Сјединити пилетину и поврће, и оставити да се крчка још пар минута. На крају додати мед. Ради декорације, додати першун.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност
Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.
10. 05. 2024. у 16:45
ВЕЋ ОД 380 ЕВРА: Ево како да посетите ову егзотичну дестинацију за мало пара и то на 8, 11 или 12 дана авионом
МЕСТО где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а Средоземно море позива на потпуно опуштање.
13. 05. 2024. у 11:46
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)