НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посни пилав са буковачом

Новости онлајн

25. 08. 2023. у 11:45

УЗ МАЛО састојака, савршен ручак!

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посни пилав са буковачом

Фото: Пекселс

Састојци за посни пилав са буковачом:

1 главица црног лука,

2 чена белог лука,
2 шаргарепе,
400 г буковаче,
1 шоља пиринча,
со, бибер,
першун за декорацију,
зачини по укусу,
уље.

Посни пилав са буковачом се припрема на следећи начин:

  • Тигањ загрејете, па додајте мало уља, а онда и црни, ситно сецкани лук.
  • Динстајте га три минута.
  • Шаргарепу и бели лук исецкајте ситно, а буковачу на листиће, па додајте у тигањ.
  • Динстајте све пет минута и додајте зачине.
  • Пиринач оперите у две воде, па га додајте у тигањ.
  • Поврће прелијте водом да огрезне и кувајте још пет минута.
  • Преместите га у плех који сте претходно науљили, па пеците у рерни на 200 степени, 45 минута.
  • Пилав извадите из рерне и декоришите свежим першуном, па га служите уз омиљену сезонску салату.

(поснајела.рс)

БОНУС ВИДЕО:

ИЗНЕНАДИТЕ ВОЉЕНУ ОСОБУ: Пет минута до торте без печења

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.

07. 12. 2025. у 11:41

Коментари (0)

Ћерка Луке Модрића више личи на Луку Модрића - од Луке Модрића (ФОТО)