НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посни пилав са буковачом
УЗ МАЛО састојака, савршен ручак!
Фото: Пекселс
Састојци за посни пилав са буковачом:
1 главица црног лука,
2 шаргарепе,
400 г буковаче,
1 шоља пиринча,
со, бибер,
першун за декорацију,
зачини по укусу,
уље.
Посни пилав са буковачом се припрема на следећи начин:
- Тигањ загрејете, па додајте мало уља, а онда и црни, ситно сецкани лук.
- Динстајте га три минута.
- Шаргарепу и бели лук исецкајте ситно, а буковачу на листиће, па додајте у тигањ.
- Динстајте све пет минута и додајте зачине.
- Пиринач оперите у две воде, па га додајте у тигањ.
- Поврће прелијте водом да огрезне и кувајте још пет минута.
- Преместите га у плех који сте претходно науљили, па пеците у рерни на 200 степени, 45 минута.
- Пилав извадите из рерне и декоришите свежим першуном, па га служите уз омиљену сезонску салату.
(поснајела.рс)
БОНУС ВИДЕО:
ИЗНЕНАДИТЕ ВОЉЕНУ ОСОБУ: Пет минута до торте без печења
Препоручујемо
НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ У РУМУНИЈИ: Користила камен као држач за врата, испоставило се да вреди милион евра
КАЖУ да је нечије смеће нечије благо, али комад „камена“ који је деценијама држао врата отвореним представља благо по готово свачијим стандардима.
09. 12. 2025. у 16:57
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)