ХАМБУРГЕР ЗА ВЕЧЕРУ? Може! Посебно када је преукусан и - здрав! (РЕЦЕПТ)

Novosti online

03. 04. 2023. у 18:00

СУБОТА вече је савршена за опуштање уз хамбургере, посебно ако су дијетални

ХАМБУРГЕР ЗА ВЕЧЕРУ? Може! Посебно када је преукусан и - здрав! (РЕЦЕПТ)

Foto: Shutterstock

Изађимо из стереотипних начина припреме хране, посебно дијеталне хране и уживајумо у укусу хамбургера који се уклапа уз сваки режим исхране, све врсте дијета и различите јеловнике.

Наш предлог за вечерас је преукусну хамбургер са лососом. У једној комбинацији добијате висок садржај протеина, здраве масти и невероватан укусни оброк. Своју вечеру можете припремити за највише 20 до 30 минута, зависно колико сте вешти у кухињи.

Хамбургер - састојци:

400 грама свежег лососа исеченог на комаде

2 јаја
2 кашичице сојиног соса са редукованим натријумом
главица белог лука
мало сусама
мало першуна
2 криске лимуна
пола шољице маслиновог уља
пар лиски зелене салате
интегрално пециво

Хамбургер - припрема:

У блендер за храну убаците лосос, јаје, бели лук, соја сос, уље, першун док се састојци не сједине у једну масу. Од добијене масе направите 4 једнаке пљескавице.

Додајте мало сусама на смесу и залијте лимуновим соком. Ставите пљескавице да се пеку, са сваке стране око 2 до 3 минута. На интегрално пециво ставите лиске салате, а затим додајте пљескавицу. Уживајте у чаробном укусу.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (1)

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СНИМАК! Ево како је Новак Ђоковић погођен флашом у главу (ВИДЕО)