НИКАДА! Немојте користити маслиново уље за печење кромпира - ево и зашто

Новости онлине

14. 02. 2023. у 13:00

ОД ЗАЧИНА користите само со и бибер.

НИКАДА! Немојте користити маслиново уље за печење кромпира - ево и зашто

Foto: Shutterstock

Познати шеф Рејмонд Бланк открио је трикове за печење кромпира – како их изрезати, колико дуго пећи, коју масноћу користити... 

Овај поносни власник две Мишленове звездице истакнуо је да би кромпире требало након гуљења изрезати на четвртине дебеле отприлике четири центиметра. Тако ће се постићи хрскава корица и мекана унутрашњост.

Следећи корак јесте одабир масноће. Рејмонд тврди да би за припрему кромпира најбоље било употребити гушчју маст јер има интензиван укус.

- Ако сте вегани, онда бирајте сунцокретово уље. Најгоре које можете одабрати јесте маслиново – даће кромпирима горки укус - каже Рејмонд и саветује да прво кувате кромпире пет минута, а затим их намастите и ставите у пећницу на 200°C, 30 до 40 минута.

Од зачина, каже, користите само со и бибер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

НАТАША КАНДИЋ ОПТУЖЕНА ЗА МОБИНГ Огласили се запослени: Злоставља нас, малтретира и вређа