НИКАДА! Немојте користити маслиново уље за печење кромпира - ево и зашто
ОД ЗАЧИНА користите само со и бибер.
Foto: Shutterstock
Познати шеф Рејмонд Бланк открио је трикове за печење кромпира – како их изрезати, колико дуго пећи, коју масноћу користити...
Овај поносни власник две Мишленове звездице истакнуо је да би кромпире требало након гуљења изрезати на четвртине дебеле отприлике четири центиметра. Тако ће се постићи хрскава корица и мекана унутрашњост.
Следећи корак јесте одабир масноће. Рејмонд тврди да би за припрему кромпира најбоље било употребити гушчју маст јер има интензиван укус.
- Ако сте вегани, онда бирајте сунцокретово уље. Најгоре које можете одабрати јесте маслиново – даће кромпирима горки укус - каже Рејмонд и саветује да прво кувате кромпире пет минута, а затим их намастите и ставите у пећницу на 200°C, 30 до 40 минута.
Од зачина, каже, користите само со и бибер.
Препоручујемо
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
"СТИГЛИ СРПСКИ ХУЛИГАНИ!" Аустријска полиција плаши грађане по улицама Граца због навијача Звезде
Штурм Грац и Црвена звезда играју утакмицу у Лиги Европе, а пред тај меч аустријска полиција је урадила нешто несвакидашње.
11. 12. 2025. у 16:15
Коментари (0)