НИКАДА! Немојте користити маслиново уље за печење кромпира - ево и зашто

Новости онлине

14. 02. 2023. у 13:00

ОД ЗАЧИНА користите само со и бибер.

НИКАДА! Немојте користити маслиново уље за печење кромпира - ево и зашто

Foto: Shutterstock

Познати шеф Рејмонд Бланк открио је трикове за печење кромпира – како их изрезати, колико дуго пећи, коју масноћу користити... 

Овај поносни власник две Мишленове звездице истакнуо је да би кромпире требало након гуљења изрезати на четвртине дебеле отприлике четири центиметра. Тако ће се постићи хрскава корица и мекана унутрашњост.

Следећи корак јесте одабир масноће. Рејмонд тврди да би за припрему кромпира најбоље било употребити гушчју маст јер има интензиван укус.

- Ако сте вегани, онда бирајте сунцокретово уље. Најгоре које можете одабрати јесте маслиново – даће кромпирима горки укус - каже Рејмонд и саветује да прво кувате кромпире пет минута, а затим их намастите и ставите у пећницу на 200°C, 30 до 40 минута.

Од зачина, каже, користите само со и бибер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

У ПОТРАЗИ сте за станом у центру града који је довољно изолован од градске вреве, окружен зеленилом и реком, а с друге стране вам је подједнако важно да кварт има одличне саобраћајне везе са свим деловима Београда?

18. 04. 2024. у 10:00

Коментари (0)

УЕФА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Ево шта ће Белорусија да уради због ЕУРО 2024