У ЧЕМУ НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШИМО КАДА ПОХУЈЕМО МЕСО? Није тешко исправити - шницле ће бити савршене

Новости онлине

12. 02. 2023. у 18:00

САВРШЕНЕ поховане шницле имају хрскаву корицу и добро печену, али сочну унутрашњост. Да бисте постигли такав укус, покушајте да избегнете следеће грешке.

У ЧЕМУ НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШИМО КАДА ПОХУЈЕМО МЕСО? Није тешко исправити - шницле ће бити савршене

Foto: Shutterstock

Месо извадите из фрижидера пола сата пре поховања па га обавезно просушите папирнатим убрусом пре стављања у јаје, брашно и хлебне мрвице. На тај начин спречићете одвајање похва од меса кад га ставите у врућ тигањ.

1. Похујемо месо различите дебљине и величине

Већи комади меса требају више времена за термичку обраду од оних мањих. Управо зато требали бисте да избегавате симултано поховање комада меса различите величине и дебљине (нпр. пилећа прса и батаке) у истој тигању као и вађење у исто време. У супротном ћемо један комад меса пресушити, док ће други остати крвав. Уместо тога било би најбоље месо исећи на исту дебљину.

2. Заборављамо на тучак за месо

Без обзира на то колико сте танке комаде меса купили, додатно их стањите тучком за месо или се можете послужити неким другим предметом. На тај начин бићете сигурни да ће се месо добро испећи.

3. Похујемо месо које смо управо извадили из фрижидера

Ако хладан и мокар комад меса ставимо у загрејан тигањ, изазваћемо прскање уља на све стране али и умањити могућност за печење хрскавог меса. Месо бисмо требали да извадимо из  фрижидера пола сата пре поховања. Потребно је и осушити га попирнатим убрусом пре стављања у јаје, брашно и хлебне мрвице. На тај начин спречитћете одвајање поха  од меса кад га ставите у врућ тигањ.

Не заборавите печено месо да ставие на папирни убрус како би упио вишак масноће.

4. Штедимо на хлебним мрвицама

Да би шницла имала укусан и хрскав омотач, потребно га је умочити у намирнице за поховање неколико пута. Будите детаљни и прекријте јајима, брашном и хлебним мрвицама сваки део површине шницле. Немојте се устручавати и утисните мрвице што јаче у површину меса.

5. Заборављамо на зачине

Утрљате ли нешто соли у месо пре поховања, могуће је да завршни производ неће бити довољно зачињен. Посолите јаја и брашно, а у хлебне мрвице можете додати и нешто ситно исецканог зачинског биља и тако шницлама дати додатну дозу укуса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!