КАКО СПРЕМИТИ ПРЕУКУСНУ СВИЊЕТИНУ: Рецепт који ће вам успети из првог пута

Андријана Нешић

13. 01. 2023. у 12:23

Месо очистите од масноће, оперите и добро осушите. Помешајте све зачине, па их натрљајте на месо.

КАКО СПРЕМИТИ ПРЕУКУСНУ СВИЊЕТИНУ: Рецепт који ће вам успети из првог пута

Foto: Profimedia

У врелој масти у тигању пеците месо око два минута са обе стране. Потом га извадите, умотајте у папир за печење натопљен машћу и ставите у плех за печење. У исту маст ставите лук исечен на листове и сипајте пиво, све промешајте па пребаците у плех у коме се већ налази месо за печење.

Пеците у рерни на 180 степени око 60 минута. Десет минута пре него што месо извадите из плеха, скините папир и вратите да добије хрскаву корицу. Пре сечења оставите да одстоји 30 минута и поспите ориганом, а служите уз прилог по жељи и црвено вино.

Потребно је:

  • кг свињског врата
  • 250 мл тамног пива
  • кашичица суве мајчине
  • душице
  • кашичица
  • сувог оригана
  • 50 г црвеног лука
  • 1/2 кашичице бибера
  • со
  • 2 кашике маст

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

Коментари (0)

Када је кеш/рефинансирајући кредит најбоља опција за вас и какве опције нуде банке у Србији?