ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ: Скоро су исте као и мрсне, рецепт који не треба прескочити

Новости онлине

10. 12. 2024. у 07:00

Укуси су готово идентични, што само значи да ћете још сласније појести свако парче овог јела. Спремите се за рецепт који ће вам улепшати пост.

ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ: Скоро су исте као и мрсне, рецепт који не треба прескочити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • посни листови лазање 
  • средња главица црног лука
  • 2 шоље парадајз-соса или сока
  • 2-3 чена белог лука
  • 250-300 г печурака
  • со
  • бибер
  • оригано
  • уље
  • брашно

Припрема:

Ситно исецкајте црни лук и на уљу га пржите са исецканим белим луком. Након три минута додајте печурке.

Када се издинста, додајете сос од парадајза и мешајте.

Када се згусне, склоните са ватре.

На тихој ватри у тигањ сипајте брашно и додајте мало воде и зачина. Када направите бешамел сос, склоните са ватре.

Листове лазање прелијте кључавом водом и оставите на један минут да се опусте.

Ватросталну чинију премажите уљем и поређајте два до три листа лазања.

Прелијте сосом од парадајза, па бешамел-сосом.

Ставите још један ред листова, па поновите поступак.

Слободно остатке сосева прелијте преко последњег реда лазања.

Ставите лазање да се пеку на 200 степени 30 минута.

(Ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду