КАКО ДА НАПРАВИТЕ БЕЛО КУВАНО ВИНО: Симфонија укуса за уживање са најдражима
Обично људи кувају црно, али ево као да скувате бело вино. Бело кувано вино је напитак који ће својом аромом да улепша празнике, а сасвим је другачијег укуса од црног вина.
Фото Shutterstock
Састојци:
- 1 поморанџа
- 16 каранфилића
- 2 л белог вина
- 240 г шећера
- 120 мл сока од поморанџе
- 1 лимун исечен
- 8 штапића цимета, изломљених
- 14 целих семенки алеве паприке
- 6 махуна кардамона, згњечених
За сервирање:
- кришке лимуна
- штапићи цимета
- свеж мускатни орашчић
Припрема:
Како бисте направили кувано вино, поморанџу избодите каранфилићима и исеците је на пола. Сипајте вино, шећер и сок од поморанџе у шерпу. Након тога додајте наранџу, лимун исечен на колутове и зачине. Кувајте на веома лаганој ватри, повремено мешајући, 20-30 минута. Сервирајте и уживајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо
ИДЕАЛАН НАПИТАК ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Комбинација вина и цимета ће вас оборити с ногу
02. 12. 2024. у 15:00
РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ
06. 11. 2024. у 18:58
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још
ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.
13. 12. 2025. у 15:33
Коментари (0)