ТАРТАР СОС: Умак уз који је свако месо и јело укусније
Тартар је сос француског порекла који је популаран широм света. Врло једноставно га можете направити и код куће.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кисела краставца
- 6 чена белог лука
- 1 чаша павлаке
- 1 кашика сенфа
- 200 г мајонеза
- мало першуновог лишћа
Припрема:
Краставчиће исецкајте скроз ситно, па их оцедите од сока и нарендајте бели лук. Промешајте па додајте павлаку, мајонез, сенф и сецкан першунов лист. Добро сједините и чувајте тартар сос у фрижидеру.
(trpeza)
Препоручујемо
ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ ВУЧИЋА: За годину и по дана суочићемо се са великим ратом, нико више не жели да слуша другу страну
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас, на форуму "ГЛОБСЕЦ БЕЛТАЛКС: Београдски економски разговори", да више нема рационалности у међународној политици и да се ускоро спрема велики сукоб.
09. 12. 2025. у 20:57
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)