НАЈЛЕПША ТЕХНИКА ШАРАЊА ЈАЈА: Вулкан јаја изгледају као уметничка дела, а припрема никад лакша, све што вам треба већ имате
Вулкан јаја нису толико позната, али уверени смо да ће вам се допасти - не само што је резултат предиван, већ је и ово идеална метода за забаву деце.
Састојци:
- кувана јаја
- боја за колаче (не у гелу)
- сода бикарбона
- бело сирће
- вода
- четкице за фарбање
- мале посуде за једнократну употребу (или јефтини калуп за мафине)
Припрема:
У једној посудици помешајте 1/4 чаше (за јогурт) соде бикарбоне, 1 и по кашику воде и три до четири капи боје за колаче. Помешајте смесу тако да добијете пасту или густу течност. Ако је смеса превише густа додајте још мало воде.
Сваку боју замутите засебно у различитој посудици. Можете користити само основне боје попут црвене, зелене, плаве и жуте, а можете уврстити и розе, љубичасту, наранџасту... Избор је на вама!
Четкицом наносите жељене боје по јајету правећи неправилне облике. Када завршите са наношењем обојених пасти од соде, можете додати и кап, две боје за колаче директно из тубице на јаје - овде већ до изражаја долази лична креативност. Такође, ако желите једнобоја јаја, једноставно нанесите на њега само једну боју. Када сте завршили са шарањем прелијте јаје кашиком сирћета и уживајте у магији на делу!
Уверите се да сте сирћетом прелили цело јаје, бар на неколико секунди. Видећете како се са јаја спира вишак пасте, а она су предивно ишарана. Водите рачуна о количини сирћета - више од једне кашике довешће до реакције и преливања.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност
Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.
10. 05. 2024. у 16:45
ВЕЋ ОД 380 ЕВРА: Ево како да посетите ову егзотичну дестинацију за мало пара и то на 8, 11 или 12 дана авионом
МЕСТО где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а Средоземно море позива на потпуно опуштање.
13. 05. 2024. у 11:46
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)