УЖИВАЊЕ ЗА СВА ЧУЛА: Златиборски округ се дичи чувеном комплет-лепињом, а ево како да је направите

Новости онлине

14. 04. 2024. у 09:00

РЕЦЕПТ за златиборску комплет лепињу је веома једноставан, а сигурно ћете све одушевити.

УЖИВАЊЕ ЗА СВА ЧУЛА: Златиборски округ се дичи чувеном комплет-лепињом, а ево како да је направите

Foto: Shutterstock

 Рецепт који смо вам припремили је за једну особу, тачније једну лепињу.

Састојци:

  • лепиња (један комад по особи)
  • 50 г кајмака
  • 1 јаје
  • претоп

Припрема:

Лепињу исеците хоризонтално, тако да добијете горњи део који изгледа попут поклопца.

У дно лепиње ставите кајмак и јаје и помешајте их у самој лепињи.

Загрејте рерну на 200 степени и у загрејану рерну убаците само пуњено дно лепиње, без поклопца. Пеците је неколико минута, тачније, док се јаје не запече.

Затим извадите лепињу из рерне и прелијте јаје и кајмак претопом. Претоп можете набавити у свакој печењари, јер је то маст која остаје, тачније слива се, након печења свиње.

Када прелијете по жељи, преклопите лепињу и благо притисните да и поклопац мало упије претопа.

Тако заклопљену је вратите у рерну да се допече или догреје до два минута.

Уколико желите, можете преко јаја и кајмака додати и сушене пршуте, која ће додати до вашој лепињи.

(Она)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СРАМОТА НАД СРАМОТАМА! Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници