ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПАШТЕТЕ: Препечен хлеб са намазом од грашка - Када пробате ову комбинацију, нећете моћи да одолите

Новости онлине

30. 11. 2023. у 07:00

ИАКО можда нисте љубитељи грашка, када га у овој комбинацији укуса пробате, нећете моћи да му одолите.

ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПАШТЕТЕ: Препечен хлеб са намазом од грашка - Када пробате ову комбинацију, нећете моћи да одолите

Фото Shutterstock

Састојци:

за 4 особе

* 260 г грашка

* 2 кашике насецканог першуновог листа
* 1 кашика насецканог свежег влашца
* 1 мањи чењ белог лука
* ½ лимуна (изрендана кора и оцеђен сок)
* 100 г сира
* пола кашикице вегете
* црни бибер
* 2 кашике екстра девичанског маслиновог уља
* 4-8 кришки хлеба ( тостирани)
* 4-8 меко куваних јаја

Припрема:

Јаја ставите у врелу посољену воду и кувајте 5 минута. Затим одмах макните с ватре и ставите у хладну воду.

У електричну сецкалицу ставите оцеђени грашак, першун, влашац, насецкани бели лук, нарендану корицу и кашику сока од лимуна, сир, вегету, свеже млевени црни бибер и маслиново уље. Састојке уситните да добијете намаз.

На тостирано парче хлеба нанесите намаз од грашка преко ког ставите меко кувано јаје. Послужите одмах посуто свеже млевеним црним бибером.

Савет

Конзерву грашка прво мало отворите да оцедите течност, а затим отворите до краја. 

(Трпеза)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ВЕЛИКИ ФУДБАЛСКИ ХАОС: Манчестер сити не може да игра у Лиги шампиона?!