ЗАПЕЧЕНЕ МАКАРОНЕ СА СУВИМ ВРАТОМ - ПРЕУКУСНА ВЕЧЕРА: Праве се брзо - смажу се лако
ЗАПЕЧЕНЕ макароне са сувим вратом се топе у устима!
Све састојке већ сигурно имате код куће за овај брзи ручак или вечеру, у ком ће се, реално, обрадовати и млади и стари.
Мало урадите ви, мало рерна.
Састојци:
- 400 г макарона
- 100 г маслаца
- 4 јајета
- 2 дл павлаке за кување
- главица црног лука
- 200 г сувог врата
- 5 кашика уља
- биозачин
- со, бибер
Припрема:
1. Макароне скувајте према упутству и процедите. Лук исеците на колутове, а суви врат на коцкице.
2. Беланца одвојте од жуманаца и умутите их у чврст снег.
3. Жуманца и маслац одвојено умутите да буду пенасти. У то додајте скуване макароне, исецкан суви врат, уситњен лук и павлаку за кување, зачините по укусу и промешајте. На крају варјачом умешајте снег од беланаца.
4. Сипајте у подмазану ватросталну чинију, поравнајте кашиком и пеците на 200 степени око 40 минута док јело не порумени.
5. Напомена: Као замену за суви врат можете да користите сланину или шунку.
(Стил)
Препоручујемо
ХАРМОНИКА КРОМПИР: Најлепша и најукуснија вечера од састојака које већ имате код куће
01. 09. 2023. у 19:55
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)