НАЈБОЉЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА КОЈЕ УСПЕВАЈУ ЧАК И ПОЧЕТНИЦИМА: Постоје 2 цаке уз које нема грешке

Novosti online

16. 08. 2023. у 21:00

Доносимо вам рецепт за најбоље кнедле са шљивама, које успевају чак и почетницима. Тајна меканих кнедли лежи у томе да тесто буде гњецавије и мекше, а да се кнедле одмах спуштају у воду чим их формирамо.

НАЈБОЉЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА КОЈЕ УСПЕВАЈУ ЧАК И ПОЧЕТНИЦИМА: Постоје 2 цаке уз које нема грешке

Foto: Jutjub/Printskrin/ Bokina kuhinja

Састојци:

  • 1 кг неочишћеног кромпира
  • 2 јаја
  • мало соли
  • 250 г брашна
  • 2 кашике уља
  • 15 шљива
  • 300 г презли
  • 100 мл уља

Припрема:

Огулити кромпир и ставити у шерпу да се кува. Након што се кромпир скувао, процедити воду и добро га испасирати. Сипати уље у тигањ и ставити да се загреје, па додати презле, па пропржити око 5 минута на тихој ватри. У пире кромпир додати два јајета, па добро промешати и сипати постепено брашно. Тесто узимати супеном кашиком и мало га развуците на длану. На тесто ставите очишћену шљиву коју сте претходно с спољашње стране уваљали у брашно, а у средину шљиве ставили малу кашичицу шећера. Преко шљиве превуците тесто и обликујте малу лоптицу. Лоптицу одмах спустити у воду док кључа. Поступак понављати док се тесто не потроши. Када су куване, кнедле вадоити у тигањ са презлама, уваљати их у презле са свих страна па вадити на тањир. Затим их посути шећером.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

НОВАК ЂОКОВИЋ ТАЈНО У УРГЕНТНОМ ЦЕНТРУ: Ово су резултати прегледа после ударца флашом у главу!