ХРСКАВИ ДОМАЋИ ХЛЕБ: Мекан изнутра, а најбоље од свега је што успева свима
Домаћи хлеб је увек боље решење од куповног. Можда делује компликовано за припрему, али је све поприлично једноставно.
Састојци:
- 400 мл млаке воде
- 1 кашичица шећера
- 25 г свежег квасца
- 1 кашика соли
- 600 г брашна
- 3 кашике уље
Припрема:
У посуди помешајте топлу воду, квасац и шећер, па све добро промешајте. Покријте провидном фолијом и оставите 10 минута да се активира. Затим у квасац додајте просејано брашно и со, па сипајте уље. Умесите тесто. Брашно постепено додајте како бисте видели колико вам је потребно. Умесите глатко тесто, па га науљите. Покријте провидном фолијом и оставите на топлом да надође неких сат времена.
Тесто поделите на два дела и обликујте векну. Ставите у посуду обложену пек-папиром и пеците у загрејаној рерни на 200 °С око пола сата.
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
08. 02. 2024. у 09:00
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)