ПИТА СА РИБОМ И ПИРИНЧЕМ: Толико је укусна да ћете је правити и после поста

Новости онлине

22. 03. 2024. у 07:00

Пите су неизоставни део трпезе и могу се припремити у разним комбинацијама. Пита са рибом и пиринчем је брза за спремање, лагана је и хрскава, тако доброг укуса да се поједе у једном даху.

ПИТА СА РИБОМ И ПИРИНЧЕМ: Толико је укусна да ћете је правити и после поста

Foto: Jutjub

Састојци:

  • 800 г рибе
  • 200 г пиринча
  • 500 г кора за питу
  • першун
  • со 
  • уље

Припрема

Очистите рибу па је скувајте. Затим је процедите и самељите у блендеру. Обарите, посолите и побиберите пиринач па му додајте сецкани першун и млевену рибу. Уљем премажите плех, па ставите 2 коре. Коре премажите филом па поређајте још једну кору, попрскајте уљем, премажите фил и тако све док не утрошите материјал. Пеците око 30 мин у рерни загрејаној на 220 степени. Готову питу попрскајте хладном водом и покријте да се охлади.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

(Трпеза)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња