ХРСКАВА И КИСЕЛКАСТА, А БРЗО СЕ ПРАВИ! Кромпир пица са киселим краставцима

Novosti online

10. 02. 2024. у 07:00

КРОМПИР пица са киселим краставцима је савршен оброк продорних укуса и савршене ароме. Кромпир пица са киселим краставцима је врло једноставно јело, брзо се прави и није скупо.

ХРСКАВА И КИСЕЛКАСТА, А БРЗО СЕ ПРАВИ! Кромпир пица са киселим краставцима

Фото Shutterstock

За кромпир пицу можете да додате и љуте папричице, ако сте љубитељ.

Састојци:

* 250 г оштрог белог брашна

* ½ кашичице морске соли
* 3 г сушеног квасца
* 6 кашика маслиновог уља
* 120 г топле/млаке воде
* 300 г кромпира, очишц́еног
* 1 мали лук
* 20 г мирођије
* 10 киселих краставчића
* 100 г павлаке за кување

Рецепт за кромпир пицу са киселим краставцима:

 Корак 1: 

Загрејте рерну

За кромпир пицу са киселим краставцима прво загрејте рерну на 200°Ц. Измиксирајте брашно, со и квасац. У вангли помешајте 2 кашике маслиновог уља са топлом водом. Сипајте течност у брашно док мешате на лаганој брзини да се сједини, а затим месите тесто док не постане глатко. Покријте чинију и оставите да одстоји на топлом месту око 1 сат док тесто не нарасте.

 Корак 2: 

Припремите потребне састојке

У међувремену припремите све остало. Кромпир исеците на коцкице од 1 цм (не треба да се љушти) и распоредите у плех. Премажите са 1 кашиком уља и посолите, па пеците 20 минута. Ставите другу велику тепсију на другу полицу да се загреје.


 Корак 3: 

Направите прелив за пицу

Нарежите лук, затим поспите прстохватом соли (ово ц́е помоц́и да омекша) и оставите са стране. Исецкајте мирођију, а затим ставите у мали блендер/мини процесор са 3 кашике уља и пола киселих краставаца (укључите и мало течности из тегле). Додајте прстохват соли, а затим умутите док не постане потпуно глатка.

 Корак 4: 

Прекријте тесто и пеците пицу

Након што су се кромпири пекли 20 минута, извадите их и повец́ајте температуру рерне на 250°Ц. Тесто разваљајте у груб правоугаоник и пажљиво положите на загрејан плех. Поспите павлаку за кување а затим прелијте половином прелива који сте направили. Поспите одозго лук, делимично кувани кромпир и преостале киселе краставце. Пеците 12-15 минута док не порумени и подлога не буде печена. За сервирање прелијте преосталим преливом. Уживајте у кромпир пици са киселим краставцима!

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)