ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Никад мекше и ваздушастије, а печене су за 15 минута

Novosti online

07. 11. 2023. у 07:00

ТЕСТО од кромпира није резервисано само за њоке и кнедле, од њега можете направити и дивне кифлице.

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Никад мекше и ваздушастије, а печене су за 15 минута

Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен

Што је најбоље од свега, прилично су неутралног укуса, па можете да их пуните слатким или сланим надевом. Такође, одлична ствар је што ово тесто можете да припремите и дан-два унапред и да га чувате у фрижидеру. Кифлице од кромпировог теста биће мекане и ваздушасте, а ако их будете чували у чинији са поклопцем, остају свеже и по неколико дана.

 

Састојци:

250 мл млека

250 г скуваног кромпира
160 г путера
120 г шећера
1 кашичица соли
120 мл воде
1 кесица сувог квасца
2 јајета
600 г брашна

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

Припрема:

Сипајте млеко у шерпицу и ставите на шпорет да се загреје, стално мешајући док не почне да се праве мехурићи по ивицама шерпе. Млеко сипајте у посуду па додајте изгњечен кромпир, путер, шећер и со. Мешајте док се сви састојци не сједине и растопе. Оставите мешавину са стране да охлади на собној температури.

Квасац помешајте са топлом водом, оставите да се активира пар минута, а затим квасац и улупана јаја сипајте у мешавину кромпира и млека па све добро измешајте. Додајте половину брашна, замесите тесто, па оставите да одмара сат времена. Након тога додајте преостало брашно и замесите тесто које треба да буде лепљиво.

Тесто поделите у два дела, па свако развуците оклагијом што тање и исеците на једнаке троуглове. Од сваког троугла направите једну кифлицу тако што ћете га уролати од шире стране према врху. ређајте их на плех обложен пек-папиром, покријте крпом и оставите још пола сата да одморе. Пеците их у рерни загрејаној на 180 степени око 15 минута.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

НОВАК ЂОКОВИЋ ТАЈНО У УРГЕНТНОМ ЦЕНТРУ: Ово су резултати прегледа после ударца флашом у главу!