НЕЗВАНИЧНИ КУЛИНАРСКИ БРЕНД ВРАЊА: Пита самса са белим луком

Ј. С.

16. 02. 2023. у 10:35

ТАКОЗВАНА празна пита, чија се тајна крије у јединственом преливу, спрема се од три састојка и незванични је кулинасрки бренд Врања.

НЕЗВАНИЧНИ КУЛИНАРСКИ БРЕНД  ВРАЊА: Пита самса са белим луком

Фото: Ј.С.

Некада су се као и за све пите развијале коре, али због начина живота данас је самса добила свој "инстант" облик и најчешће се спрема са "готовим" корама.

Фото: Ј.С.

Поред кора још  три  обавезна састојка су јаја, кисело млеко (или павлака)  и бели лук.

Иако се ова пита спремала од празних кора, са преливом од белог лика ипак кроз време она је обогаћена са још пар састојака, ами са вама делимо најчешћи рецепт домаћица из Врања.

Три јаја умутити са чашом јогурта и шољицом уља. Издвојити 3 коре из паковања. Сваку кору мазати смесом, а на трећу измрвити сир преко премаза.

Увити у ролат и исећи на парчиће пре печења. Након што се коре увију, готову питу оставити на собој температури двадесетак минута.

Затим је ставити у врућу пећницу и пећи док не порумени. Извући из рерне и  премазати је помешаним киселим млеком и белим луком. Након тога вратити у рерну и пећи још десетак минута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

СРПСКА СТРАНА ПРИЧЕ НА СИ-ЕН-ЕНУ: Како је Вучић принципијелном политиком довео до тога да се у свету чује српски глас