РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ СРПСКУ ШАРЕНУ САЛАТУ: Нема укусније зимнице од ње, а чува здравље јер је пуна витамина
Током зиме нема лепше салате од оне направљене од мешаног поврћа.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кг купуса
- 2 кг краставчића
- 2 кг карфиола
- 2 кг шаргарепе
- 2 кг зеленог парадајза
- мало црвеног парадајза
- 200 г соли
- 250 г шећера
- 1,5 дл сирћета
Припрема:
Купус очистити и исецкати на ситно, затим додати сецкану шаргарепу, краставчиће, карфиол, зелени парадајз и црвени парадајз (сво поврће исецкати, крафиол изделити на мање цветиће).Све сјединити у великој посуди па додати со, шећер, сирће и све добро рукама измешати. Оставити да стоји преко ноћи.
Тако ће поврће да пусти воду, а онда вам остаје само да узмете чисте, стерилисане тегле и да их пуните поврћем. Добро набијте поврће како не би остало ваздуха у њима.
Напуните их течношћу до врха, а онда затворите фолијом и поклопцем. Салату пре сервирања прелити са мало уља.
(glossy)
Препоручујемо
НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЈОЈ ОДОЛИТЕ: Веганска салата са краставцем и кикирикијем
18. 09. 2024. у 10:00
ЈЕДНОСТАВНА САЛАТА ОД ЦВЕКЛЕ: Најздравија, а најлакша за припрему
16. 09. 2024. у 18:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
ХРВАТИ ПОСЛАЛИ ЈАСНУ ПОРУКУ: "Држава нам је на погрешном путу!"
ВЕЋИНА грађана Хрватске сматра да земља иде у погрешном смеру, а највише примедби имају на корупцију, инфлацију, ниске плате, мале пензије и сиромаштво, показало је децембарско истраживање Кробарометра, објављено у Дневнику хрватске Нове ТВ.
26. 12. 2025. у 12:34
Коментари (0)