ПРАВА БАКИНА ПОСЛАСТИЦА : Шненокле на старински начин, посластица која нас увек враћа у детињство

Новости онлине

16. 04. 2024. у 15:00

Свиленкасти крем у комбинацији са кнедлицама од беланаца је празник за непца.

ПРАВА БАКИНА ПОСЛАСТИЦА : Шненокле на старински начин, посластица која нас увек враћа у детињство

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • литар млека
  • 5 јаја
  • 7 кашика шећера
  • 2 кашике брашна
  • кесица ванилин шећера

Припрема:

Разлупајте јаја, па одвојите беланца од жуманаца. Беланца умутите миксером у чврст снег, а жуманца оставите са стране.

У шерпу са дебљим дном сипајте млеко, па укључите ринглу на средњу јачину. Кад млеко почне да струји, смањите јачину рингле, супеном кашиком вадите кнедлице од беланаца и на кратко их прокувајте у млеку. Вадите их решеткастом кашиком у посуде у које ћете касније сипати крем.

У жуманца додајте шећер, брашно, мало млека и ванилин шећер, па све добро сједините тако да нема грудвица. Ову смесу сипајте у млеко које већ стоји на рингли и кувајте на тихој ватри док не добијете мало гушћи крем.

Жути крем прелијте преко кнедлица од беланаца и оставите да се посластица добро охлади.

За оне који воле мало калоричније слаткише, пре него што спустите кнедлице од беланаца у посуде додајте изломљен кекс по жељи, а онда преко кнедлица сипајте жути крем.

Такође, по жељи, у шненокле можете да додате сезонско воће.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је данас у Генералној Скупштини УН, али је на гласању било више уздржаних и против укупно, него оних земаља који су резолуцију подржали.

23. 05. 2024. у 18:44

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)