САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ИДЕАЛАН И ЗДРАВ РУЧАК: Пробајте карфиол - рецепт који ће одушевити и "месождере" (ВИДЕО)
КАО ШТО знамо, многи људи нису љубитељи карфиола, али ако га припремите на овај начин, сви ће га волети и слатко јести
За овај здрав оброк вам неће требати много кулинарског знања. Све што је потребно је да пратите упутства.
Ручак са карфиолом - састојци:
1 карфиол средње величине
2-3 јајета
200 мл млека
со
бибер
по жељи мало сувог зачина
3 чена белог лука
2-3 кашике презли
оригано
уље
ћуфтице
Ручак са карфиолом - припрема:
Цветове карфиола искидати на цветиће, па скувати, а листове карфиола такође скувати не много, на пола, око 10 минута.
У чинију размутити јаја, додати павлаку и млеко, мало соли, бибера и изгњечен бели лук.
Плех величине 35x25 цм подмазати, па посути мало са презлама. Преко презли поређати цветове карфиола и насецкане листове.
Прелити са спремљеним преливом. Између служити ситне мале ћуфтице. Ћуфтице мало прелити уљем. Пећи на 200 степени око 60 минута.
Препоручујемо
СЛАНЕ КОРПИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: За доручак, вечеру или прилог уз ручак (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 12:00
ПУН ПОГОДАК: Мали, посни мафини хлебчићи са семенкама (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 18:00
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (1)