САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА уз кафицу и дружење: Једноставан мирисни колач са чоколадом (ВИДЕО)

Novosti online

27. 03. 2023. у 21:00

КАДА вам дође комшиница на кафу, понудите је овим изванредним колачем

САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА уз кафицу и дружење: Једноставан мирисни колач са чоколадом (ВИДЕО)

Фото: Бакина кухиња

МИРИСНИ КОЛАЧ СА ЧОКОЛАДОМ - састојци:

4 крупнија или 5 мањих јаја

2 чаше шећера

1 чаша јогурта (200 мл)
2 чаше оштрог брашна (чаше су од јогурта 200 гр)
100 гр сувог грожђа
50 мл уља
рибана корица 1 лимуна или наранџе
1/2 прашак за пециво

Фото: Бакина кухиња

 

МИРИСНИ КОЛАЧ СА ЧОКОЛАДОМ  - за шарање:

2 кашике јогурта

50 гр отопљене чоколаде

МИРИСНИ КОЛАЧ СА ЧОКОЛАДОМ - припрема:

Умутити јаја, додати уље, брашно са прашком за пециво просејано, јогурт . суво грожђе корицу лимуна и наранџе  и све добро изједначити. 

Плех обложити пек папиром (22-24цм). Чоколаду истопити са мало уља, па додати у њу 2 кашике јогурта и мало умућеног теста око 1/3 и све изједначити. 

Сипати део светлог теста, па кашиком прошарати чоколаду. Одозго светли, па чоколаду и завршити светли део. Штапићем до дна још мало прошарати.

Пећи на 190 степени око 50-60 мин. Одозго може глазура чоколаде или прах шећер. Потпуно охлађен сећи. Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ЈЕЗИВО: Хиљаде усташа дошло на Хрватска - Италија! И жене, и старци, сви певају страшне стихове!