МАЛО ДРУГАЧИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ОМИЉЕНИ ХЛЕБ: Кроасан погача са киселим млеком (ВИДЕО)
Погача мекана као памук која ће одушевити све за трпезом
Потребно је:
- 400 мл течности (300 мл киселог млека и 100 мл воде )
- 20 г квасца
- 1 јаје
- око 700 г брашна
- 50 мл уља
- мало соли
- 1 кашичица шећера
- 1 жуманце
Припрема:
У млакој води растворити 20 г квасца. Додати кашичицу шећера, додати уље, кисело млеко, брашно и соли и замесити глатко тесто.
Тесто одморити 30 минута. Затим одвојити малу лоптицу која је потребна за круг тепсије, па развити пола цм у круг. Премазати уљем. Исећи троуглове, па их увити у кифлице.
Округли плех премазати уљем и ређати кроасане у круг. Одвојену лоптицу ставити у средину. Покрити крпом да одмори 20 минута, а онда премазати жуманцетом у које сте додали кашику уља и кашику млека. Потом пећи на 180 степени.
Печену мало покрити да се охлади, па уживати у дивном укусу. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
БЕСПЛАТАН ПАДЕЛ НА ЧУБУРЦУ! ФОНДАЦИЈА МОЗЗАРТ ОТВАРА ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН У ЧУВЕНОМ ПАРКУ
ЧУБУРСКИ парк од понедељка ће бити богатији за још један спортско-рекреативни садржај – падел терен!
11. 05. 2024. у 16:00
8, 11 или 12 дана авионом на АФРИЧКОМ МЕДИТЕРАНУ већ од 380 €. Откријте!
МЕСТО где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а Средоземно море позива на потпуно опуштање.
13. 05. 2024. у 11:46
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)